Kiropraktor i Valdres logo
Norsk Kiropraktorforening

Om kiropraktoren

Norsk Kiropraktorforening 2013

Kiropraktorer er offentleg godkjent (autorisert) helsepersonell med sjølvstendig diagnose- og behandlaransvar. Kiropraktorar fungerer som primærkontakter i førstelinjetjenesten med spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelsar. Som pasient kan du koma direkte til kiropraktor utan legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging av muskel- og skjelettplagene dine.

Kiropraktorer kan:

  • utføre undersøkelse og behandling med refusjon utan henvisning fra lege
  • henvise pasientar vidare til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostisk undersøkelse som røntgen, MR og CT
  • sjukemelde pasientar i opptil 12 uker

Behandling hos kiropraktor omfattast ikkje av nokon av frikortordningane.

Håvard Nordmeland

Kiropraktor

Håvard er utdannet kiropraktor ved Syddansk Universitet i Odense.

Han har mange års erfaring, og har tidligere arbeidet i Molde og flere år i Stavanger.

I Stavanger arbeidet han både på Klinikk for Alle, og senere opprettet han egen klinikk på Stavanger Medisinske Senter som en av de første Kiropraktorer ved et norsk legesenter.

Ved Stavanger medisinske senter samarbeidet Håvard tett med 7 fastleger og flere legespesialister, blant annet i revmatologi og fysikalsk medisin.

I samme periode var Håvard kiropraktor for ishockeyklubben Stavanger Oilers, Skjalg Friidretts lag og forskjellige fotball- og håndballag i Stavanger, og han har videreutdanning innenfor idrettsskader.

Hans interesseområder foruten rygg og nakke, er behandling og rehabilitering av plager i armer og ben, spesielt skulder og hofteplager.

Håvard er opprinnelig fra Gudbrandsdalen, og trives veldig godt sammen med familien på Beitostølen med 3 aktive gutter på fotball og ski. På fritiden er hovedinteressene friluftsliv med jakt og fiske.

Spesielle interesseområder
Nakkeplager og hodepine samt hofte og skulderplager.

Håvard arbeider på både Beitostølen og Fagernes.

Tlf: 456 10 503 (SMS)

kiropraktorivaldres@gmail.com

Erik Glæstad

Kiropraktor og Lege

Erik er utdannet kiropraktor og lege fra Syddansk Universitet i Odense i Danmark. Han har over 20 års erfaring med å ta hånd om folk med vondt.

Erik har jobbet som kiropraktor på Fagernes tidligere og han er meget tilfreds med å være tilbake i Valdres. Han har brukt årene godt på en lengre faglig rundreise som kiropraktor i Oslo og Gjøvik, samt som lege på sykehus, i allmennpraksis, på legebåt i Nord-Norge og som militærlege både i Hæren og i Forsvarets sanitet.
Erik har hele veien praktisert som kiropraktor ved siden av å jobbe som lege og trives veldig godt med den kombinasjonen.
"Som lege i forsvaret møter jeg mange soldater som har vondt i rygg, nakke, skuldre, hofter, knær, ankler og føtter - da er det veldig fint å være kiropraktor." 
"Hvis jeg kan hjelpe pasienten til bedre funksjon i muskler og ledd, vil smertene mest sannsynlig roe seg såpass at pasienten kan både slappe av bedre, sove bedre og fungere bedre i hverdagen - Normal daglig aktivitet er noe kroppen ser ut til å like veldig godt"
 
Erik er fra Gjøvik, oppvokst på gård, er far til tre smågutter og har tre trekkhunder. Fritidsinteresser er skigåing, vedhogging, tyttebær-sanking, traktor-kjøring og skruing - alt med unger på slep.
Spesielle interesseområder
Rygg, hofter, knær, ankler og føtter.
Erik jobber på Fagernes avdelingen.
Tlf: 456 10 477 (SMS)

Anne Willassen

Naprapat
Anne tok sin eksamen ved Naprapathøyskolen i Stockholm i 2002, og har drevet klinikk i Valdres siden 2005.

Anne har tidligere jobbet i Hønefoss, Sandvika og fram til nå også på Konnerud i Drammen. 

Hun har  lang erfaring innen muskel- og skjelettlidelser, og er også ute på bedrifter hvor de ansatte tilbys rask hjelp, men også forebyggende behandling.  

I tillegg er hun utdannet ved Norges Helsehøyskole og har en bachelorgrad i akupunktur, Tradisjonell Kinesisk Medisin. 

Anne tilbyr kurs i Mindfullness, også på nett.

Anne arbeider på Fagernes fra 29.01.2023

Tlf: 911 73 289 (SMS)

naprapatanne@yahoo.no

Jeanette Karlsen (Permisjon fra 23. oktober 2023)

Kiropraktor

Jeanette er utdanna kiropraktor frå Anglo-European College of Chiropractic i Bournemouth, England. Som kiropraktor fokuserast det på diagnostikk, behandling- og forebygging av muskel og skjelettlidingar. Jeanette syns det er viktig med ei heilheitleg tilnærming som inneheld både trening, råd om ernæring og manuell behandling.

Sjølv har ho vore aktiv med alpint og ridning og har erfart kor viktig det er å sjå det store bilete og ikkje kun behandle området der smerta og plagene kjennest, men heller kvifor dei kjem.

Vidareutdanning
I tillegg til å behandle menneske har Jeanette tatt vidareutdanning i behandling av dyr, Basic Veterinary Chiropractic, gjennom International Academy of Veterinary Chiropractic i England og advanced kurs i Tyskland.

Spesielle interesseområder
Spedbarn og barn, gravide, nakkeplager og hodepine, korsrygg og bekken

kiropraktorivaldres@gmail.com

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram